Gliserin Nedir

Gliserin Nedir

İlaç sektöründe kullanılan asıl adı gliserol olan alkol türevi bir maddedir. 18 derecede donma özelliği olan ve 290 derecede kaynama noktasına erişen sıvı halde olup su ve alkol ile karıştırılır. Zehirleyici içeriği olan bir madde değildir. Aseton içerisinde çözünürlük özelliği vardır. Deri merhemleri ve kremleri içerisinde ve şeker hastalığı tedavisinde kullanılan ürünler içerisinde kullanılır. Oksijen, karbon ve hidrojen bileşiminden oluşan sıvı bir üründür.  Rengi olmayan, tatlı bir tadı vardır. Gliserin içeriği %35 gliserin, %20 metanol, %30 yağ, %10 su ve %5 sodyumdan oluşmaktadır. Isı yüksekliğine dayanabilir özelliktedir. Hayvansal ve bitkisel yağların karışımdan elde edilir.

 

Gliserin Ne İşe Yarar?

 

 

Son zamanlarda saç bakım kremleri içerisinde de görülmeye başlanmıştır. Cilt nemlendiricileri içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. Yüzde oluşan lekelerin tedavisinde kullanılır. Cilt ve saçlara parlaklık veren bir üründür. Kozmetik ve ilaç sektöründe kullanılmadan önce mum yapımında kullanılıyordu.

Daha sonra sabun imalatında kullanılan gliserin günümüzde kozmetik kremlerin içerisinde kullanılmaktadır. Cildin nemlenmesini sağlar. Ciltte oluşan lekelerin yok edilmesine karşı etkilidir. Cilt üzerinde oluşan renk farklılıklarının ortadan kaldırılması için kullanılır. Kozmetik ürün alanların, aldıkları ürünün içeriğine baktıklarında gliserin var olduğunu görüyorlar ise o ürünü mutlaka alıp kullanmalarında ve yararlanmalarında fayda vardır.

 

Gliserin Faydaları

 

Gliserin içerikleri ürünlerin kullanımının faydaları saymakla bitmez. Cilt üzerine sürülerek kullanılan ürünlerin içerisinde mutlaka gliserin olmasına dikkat edilmelidir. Böylelikle cilt gliserin faydalarından yararlanabilecektir. Cilt kremlerinin gliserin içerikli olanları düzenli kullanıldığında cilt lekelerini yok eder, cildin renginin açılmasına yardımcı olur, nem dengesini sağlar, özellikle kış aylarında oluşan çatlaklara çok iyi gelir.

 

El ve ayakta oluşan nasırların yok edilmesine, egzama ve sedef hastalığına çok iyi gelir. Kozmetik ürünlerden makyaj ürünlerini kullanmadan önce sürülen gliserin içerikli ürünle makyaj sabitleyici olarak kullanılır. Topuklarda oluşan çatlaklara çok iyi gelir. Ayrıca tırnaklara sürüldüğünde tırnakların daha parlak görünmesini sağlar.

 

Ayrıca saç bakım ürünlerinde kullanılan gliserini direkt olarak uyguladığınızda nemli saçlarda yapılan masaj sonrası durulandıktan sonra sağlıklı saç oluşumu için faydalıdır. Ağız sağlığı içinde içme suyu ile gliserini karıştırarak gargara yaptığınızda ağız kokusunu ortadan kaldırır ve var ise ağız içi yaralarını iyileştirir.

 

Bitkisel Gliserin Nedir?

 

Gliserin Nedir Faydaları

Su ya da alkol ile karıştırılarak kullanılan gliserin doğal yöntemlerle ya da sentetik olarak üretilir. Bitkisel gliserin doğal içerikli bitkisel yağların işlenmesi ile elde edilir. Bitkisel gliserin karbonhidrat ve lipit metabolizma içerisinde bulunan bir şeker alkolü çeşididir. 1779 yılında İsveçli bir kimyager tarafından yapmış olduğu zeytinyağı karışımını ısıtırken keşfedildi.

 

Aslında önceleri bu keşif alkol olarak açıklansa da adı sonradan gliserin olarak adlandırıldı. Bitkisel gliserin doğal sabun ve cilt losyonları üretiminde kullanılmaktadır. Bitkisel gliserinler sebze yağlarından üretilir. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, palm ve soya yağı gibi doğal yağlardan elde edildiği için etkisi tamamen doğaldır.

 

Gliserin Yağı Hakkında Merak Edilenler

 

Gliserin yağı herhangi bir zehirli kimyasal içeriğe sahip değildir. Bitkisel ya da hayvansal yağlardan oluşmaktadır. Bitkisel gliserin kullanımı çok yaygındır. Bazı yiyeceklerde de kıvam tutturucu olarak kullanılır. Dondurma yapımı buna örnek verilebilir. Vücuttaki cilt problemlerinden sindirim sorunu olanlara kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Kulak ağrısı olanlar için faydalıdır.

İlaç sektöründe kullanılan asıl adı gliserol olan alkol türevi bir maddedir. 18 derecede donma özelliği olan ve 290 derecede kaynama noktasına erişen sıvı halde olup su ve alkol ile karıştırılır.

Bu yazıyı oylamak için yıldızlara tıklayın.
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsor
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
DMCA.com Protection Status Ada Creative